FB

Megálmodták, összerakták, értenek hozzá.

2012-10-16

Helyre kell tenni azt a tévhitet, hogy a márkaszervizek minden esetben drágán és a független szervizeknél nem jobb minőségben dolgoznak. Meg kell változtatni azt a tévhitet is, hogy az illegális, olcsó szervizekben történt javítás után az autó korának és futásteljesítményének megfelelő állapotban van, illetve a közlekedésbiztonsági követelményeknek mindenben megfelel. Ahhoz, hogy az autóval minden szempontból biztonságosan lehessen az utakon közlekedni a nélkül, hogy a bent ülőket és a többi közlekedőt veszélyeztetnénk, olyan szervizben kell javíttatni, amely rendelkezik képzett szakemberrel, megfelelő javítási technológiával, diagnosztikai és beállító műszerekkel és frissített javítási software-el és gyári, vagy igazoltan azzal egyenértékű alkatrészekkel.

Sajnálatos, hogy a márkaszervizekből kiesett munka nem a legális független szervizek felé áramlott első sorban, hanem a dinamikusan fejlődő fekete javítókat részesítette előnyben.

Tudatában vagyunk annak, hogy minden legális javítónak helye van a piacon, azonban a feketegazdaságban működő, kétes alkatrész beszerzési forrásokra alapuló, bért, járulékot és adót nem fizető, a környezetre és a közlekedés biztonságára fittyet hányó „vállalkozóknak” nem lehet helyük ebben az ágazatban sem.

Célunk az, hogy bemutassuk azokat a valós és hiteles értékeket, amelyeket a márkaszervizek képviselnek, és amelyek fontosak valamennyi autós számára.

A márkaszervizek gyárilag rögzített normaidőkkel, azaz óradíj korláttal, gyári szerszámokkal, műszerekkel, naprakészen frissített software-ekkel, a gyár által kiképzett szerelőkkel olyan javítási minőséget garantálnak, amely a gépkocsi korának és futásteljesítményének megfelelő eredeti állapot helyreállítását jelenti. A részletes számla egyben az elvégzett munka és a beépített alkatrészek garanciáját is megtestesíti. A gyári javítási technológia és alkatrészek garantálják, hogy a gépjármű a közlekedésben biztonsággal vehet részt és a benne ülők, illetve az útvonalon érintett többi közlekedő nem kell, hogy osztozzon annak a kétezer embernek a sorsában, akik Európa útjain évente műszaki hiba miatt halnak meg, vagy annak a 128 ezer embernek a sorsában, akik kórházba kerülnek e miatt.

Egy működő és hatékony gazdaságban nem kell megmagyarázni, hogy miért a legális gazdaság az, ahol a kereskedelemnek és szolgáltatásnak folynia kell.

A gépjárművet üzemeltetőknek, vezetőknek nem csupán szabad mozgási lehetőséget biztosít az autó, de kötelezettséget is ró rájuk. Az üzemeltető felel gépjárműve műszaki állapotáért, biztonsági berendezéseinek működéséért a mellett, hogy a vonatkozó, és a gépjármű teljes életútjára hatályos jogszabályokat is be kell tartania. A javításról kapott számla az üzemeltető, tulajdonos garanciája pénzügyi és jogi szempontból egyaránt.

Amikor valaki gépjárművet vásárol, konkrét elképzelése van arról, hogy miért az adott teljesítményű, méretű, márkájú autót választotta. A javításokat követően ez az igény változatlan marad, aminek teljesülését a márkaszerviz tudja egyértelműen garantálni.

Az autóban, amit vezetünk szeretteink, kollégáink, barátaink, ismerőseink ülnek. Az ő biztonságuk a legfontosabb. Meggyőződésünk, és ezt nemzetközi kutatási eredmények is igazolják, hogy ezt a biztonságot a márkaszervizekben végzett javítás garantálja legjobban.

A gyár megálmodta és összerakta az autókat, a márkaszervizeket pedig kiképezte és minden tudással, eszközzel ellátta, hogy értsenek hozzá.

Ugye Ön sem akar közéjük kerülni!

Az Európai Unió területén, az utakon minden évben mintegy 2000 ember szenved halálos balesetet a gépjármű műszaki hibája miatt.

Az Európai Unió területén, az utakon minden évben mintegy 128 000 ember szenved súlyos személyi sérüléssel járó balesetet a gépjármű műszaki hibája miatt.

Magyarországon (azonos arányt figyelembe véve), az utakon minden évben mintegy 70 ember szenved halálos balesetet a gépjármű műszaki hibája miatt.

Magyarországon (azonos arányt figyelembe véve), az utakon mintegy 5000 ember szenved súlyos személyi sérüléssel járó balesetet a gépjármű műszaki hibája miatt.

Ugye Ön sem akar közéjük kerülni!

Ha a balesetet műszaki hiba okozta, akkor a balesetet okozó jármű vezetője az elsődlegesen felelős, akár büntető jogilag is.

Ha Ön ezt a felelősséget nem akarja magára húzni, akkor gépjárművét, különösen annak világítási rendszerét, futóművét, fék- és kormány rendszerét mindig olyan műhelyben javíttassa, amely biztosan rendelkezik a megfelelő szakmai tudással, szerszámokkal, műszerekkel és alkatrészforrással, az elvégzett munkáról és a beépített alkatrészekről részletes számlát ad. Ez az egyetlen dokumentum, amely kihúzhatja Önt a bajból, amelybe került.

Ön, mint a gépjármű üzemeltetője, tulajdonosa, vezetője felelősséggel tartozik azért, hogy a járműve a biztonságos közlekedésre alkalmas legyen minden közúton töltött pillanatban. Ezt a felelősségét megszüntetni nem tudja, de a saját biztonságát szolgálja, ha részletes számlán tudja igazolni az elvégzett javítási munkákat. Őrizze meg számláit!

A javítási munkák elvégzésére keresse fel a jármű márkájának megfelelő márkaszervizt. Ha független szervizbe viszi járművét, előtte győződjön meg róla, hogy az adott javító rendelkezik a javítás elvégzéséhez szükséges műszerekkel, szerszámokkal, és szakmai tudással.

 

Mindig kérjen olyan számlát gépjárműve szervizéről, javításáról, amelyen a beépített alkatrészek és az elvégzett munkák világosan láthatók.

A számla = garancia = biztonság.

Ne mondjon le róla!